TUGA DO NEBA: Umro dječak iz Maroka čije je spašavanje iz bunara pratio cijeli svijet

Nažalost, nedugo potom stigla je tužna vijest.

  • Svijet

  • 05. Feb. 2022  05. Feb. 2022

  • 3

Dječak Rayan čije je spašavanje danima pratio cijeli svijet, umro je, izvijestili su marokanski dužnosnici, prenose lokalni mediji.

Obavijest o smrti stigla je nedugo nakon što je dječak izvučen iz bunara i smješten u kola Hitne, nakon čega je mnoštvo koje se okupilo i čekalo izvlačenje dječaka pljeskalo i bacalo spasioce u zrak.

Nažalost, nedugo potom stigla je tužna vijest.

Vijest da je dječak preminuo  prenosi i New York Times.

Marokanski kralj Muhanemd VI. telefonirao je Khaledu Oramu i Wassimi Khersheesh, Rayanovim roditeljima, kako bi izrazio sućut obitelji zbog smrti malog dječaka. Rekao je da je pomno pratio akciju spašavanja te izrazio zahvalnost spasiocima za neumorne napore koje su uložili u cijeli slučaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...