PORODICA MALOG RAYANA SHRVANA, BOLNE RIJEČI MAJKE: "Dok je bio dolje, molila sam se sve vrijeme"

Jučer su ga uspjeli izvući van, ali nažalost, uz sve napore, dječak je preminuo.

  • Hronika

  • 06. Feb. 2022  06. Feb. 2022

  • 0

Cijeli svijet potresla je priča o 5-godišnjem dječaku Rayanu kojeg su spasioci pokušavali izvući iz rupe duboke 35 metara u koju je upao 1. februara. Jučer su ga uspjeli izvući van, ali nažalost, uz sve napore, dječak je preminuo.

Vijesti o smrti došla je 15 minuta nakon što je izvučen iz rupe. Ljudi su slavili, a onda je ubrzo stigla vijest da nije uspio. Preminuo je na putu do bolnice u vozilu Hitne pomoći.

S njim su u vozilu bili i roditelji. Podsjetimo, spasioci su malenog dječaka održavali na životu spuštajući mu hranu, vodu i masku za kisik. Kamerama je utvrđeno kako je nakon pada i dalje bio pri svijesti.

Ne zna se uzrok smrti

Svi su se vjerovali da je pozitivan ishod izgledan, ali nažalost, nešto je pošlo po zlu. Još uvijek se ne zna tačan uzrok smrti. Mogućnosti su mnoge. Iako se vjerovalo da dječak ima lakše povrede, one su mogle biti i teške. Pri takvom padu mogla je stradati kičma ili neki od organa. Osim toga, dolje je bila i niska temperatura, a sudeći po fotografijama izvlačenja, dječakova majica bila je potpuno blatnjava i čini se mokra.

Izvlačenje na licu mjesta pratile su hiljade ljudi.

“Srce mi plače”

U kratkom razgovoru za Al Jazeeru Rayanova majka rekla je da se molila da njen sin bude spašen.

Rayanov rođak rekao je da ne može riječima opisati gubitak, a Rayanova tetka rekla je da njeno srce plače za dječakom.

BBC prenosi i da je marokanska zvijezda, poznati TV voditelj, otkazao svoj nastup zbog Rayanove smrti.

Počast se na Twitteru odaje i spasiocu koji je satima kopao golim rukama kako bi probio put do dječaka.

Volonter Crvenog krsta rekao je i kako je dječak dobio kisik prilikom izlaska iz rupe, a Al Jazeera prenosi njegovu izjavu kako je vidio da je dječak udahnuo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...