OPOZICIJA U RS-u POZVALA SNSD DA SE UOZBILJI: "Nemojte se praviti Englezi, hajde malo..."

“Je li zakon stupa na snagu nakon godinu dana kako piše unutra ili je to neko drugo vrijeme”, upitao je Igor Crnadak iz PDP-a. 

  • Vijesti

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 0

Opozicija u NSRS je u okviru rasprave o Nacrtu zakona o VSTV-u RS-a na sjednici NSRS-a pitala zastupnike SNSD-a kao predlagače kada zakon stupa na snagu, te im prigovorili da su izdali zaključke NSRS-a kojima se do daljnjeg predstavnicima ovog entiteta zabranjuje djelovanje u institucijama države BiH.

“Je li zakon stupa na snagu nakon godinu dana kako piše unutra ili je to neko drugo vrijeme”, upitao je Igor Crnadak iz PDP-a. 

Opozicija je pitala i šta je sa zaključkom NSRS-a kojim se traži povlačenje saglasnosti na formiranje VSTV-a BiH. 

“Zakon o VSTV-u će se i dalje primjenjivati na teritoriji RS-a, danas se bira predsjednik Vrhovnog suda RS-a. Ajde da se uozbiljimo”, pozvao je zastupnik Socijalističke partije Dalibor Stević. 

Dodao je da je Nacrt zakona o VSTV-u RS-a zapravo prepisani Zakon o VSTV-u BiH.

Stević je upitao je li se ovim zakonom RS odriče izbora sudija i tužioca u Brčko distriktu i na nivou BiH. 

Nedeljko Glamočak iz SDS-a pozvao je zastupnike da se ne prave Englezi, jer svi znaju šta je stvarni razlog donošenja Nacrta zakona o VSTV-u RS-a.

“NSRS je donijela dva referenduma o pravosuđu. Prvi referendum je povučen nakon priče o strukturalnom dijalogu. Drugi referendum je donesen pred izbore, a povučen nakon izbora. Nikada nije objavljen u Službenom listu. Posljednja četiri mandata predsjednik VSTV-a BiH je iz RS-a i sve je bilo uredu dok se nisu desile neke smjene”, poručio je Glamočak. 

"Meni je i ono jučer i ovo danas parodija. Sa sjednica izlazimo jer nećemo da učestvujemo u farsi", poručila je Jelena Trivić iz PDP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...