INDIKATIVNA NAJAVA RUSKOG MINISTRA VANJSKIH POSLOVA SERGEJA LAVROVA: "Možda naše neesencijalno osoblje napusti Ukrajinu"

"Inače i mi smo počeli da razmišljamo o tome, možda Anglosaksonci nešto smjeraju ako evakuišu svoje osoblje", rekao je Lavrov, prenio je TASS.

  • Svijet

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 3

Rusija će vjerovatno savjetovati neesencijalno osoblje svojih diplomatskih misija u Ukrajini da napuste tu zemlju, poput njihovih anglosaksonskih kolega, izjavio je danas ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare poslije razgovora sa ministarkom vanjskih poslova Velike Britanije Liz Tras.

"Inače i mi smo počeli da razmišljamo o tome, možda Anglosaksonci nešto smjeraju ako evakuišu svoje osoblje", rekao je Lavrov, prenio je TASS.

"Gledali smo njihove postupke i vjerovatno ćemo savjetovati neesencijalno osoblje iz naših diplomatskih misija da se na neko vrijeme vrati kući", istakao je on. "Ne znam šta smjeraju naše anglosaksonske kolege", dodao je šef ruske diplomatije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...