VUKANOVIĆ ZA N1: "Begiji Smajić nisam ništa rekao, ona je pokušala uvrijediti sve nas..."

On je kazao kako je maskirnom jaknom, koja se može kupiti u Army shopu, htio poslati poruku Dodikovim zastupnicima, a ne vrijeđati nikoga, te kako je ponosan na to što je bio pripadnih Hercegovačkog korpusa Vojske RS-a.

  • Politika

  • 11. Feb. 2022  11. Feb. 2022

  • 7

Nebojša Vukanović, nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS), govorio je za N1 o prethodnim sjednicama koje su bile poprilično burne, ali i o posljednjoj na kojoj je donesen sporni Nacrt zakona o osnivanju VSTV-a RS. Osvrnuo se i na njegovu diskusiju sa zastupnicom Begijom Smajić kada je komentirala što je došao u maskirnoj jakni na sjednicu, nakon čega se od nje tražilo izvinjenje. Poručio je da on njoj nije ništa rekao, ali da je Smajić "pokušala uvrijediti sve njih".

Jučer je na sjednici NSRS-a usvojen Nacrt zakona o osnivanju VSTV-a Republike Srpske. Vukanović ističe da je već jučer rekao da Milorad Dodik ima dva razloga zbog čega ovaj zakon “gura” u proceduru.

“Koji treba stupiti na snagu nakon izbora, tek za godinu što pokazuje zapravo da oni nemaju nikakve ozbiljne namjere jer ko danas uvodi zakon, a da bi stupio snagu nakon godinu. Može biti nekoliko mjeseci prilagođavanja, ali nakon godinu jasno je da to ima cilj prije svega da se manipuliše građanima, da Milorad Dodik koji je kapitulirao na posebnoj sjednici, odustao od svojih zaključaka, vratio se ponizno. Nakon prvih sankcija ne možete ga prepoznati, nema više busanja u prsa, priči o otcjepljenju, samostalnoj RS, našoj vojsci, carini, policiji. Postao je vrlo snishodljiv, vraća se na fabrička podešavanja i sada počinje pričati nešto o ekonomiji, nekim procentima. Da bi se prikrio taj njegov nagli zaokret i kapitulacija pred strancima koju sam ja i najavio i sve se tako događa, onda on ponovo donosi još jedan ovakav zakon u skupštinu da bi mogao odigrati ponovo nekakvu patriotsku ulogu kao i njegovi poslanici velikih Srba. I oni se kao otcjepljuju, a njihovi koalicioni partneri iz SDA to kao brane. Oni samo plaše narod u ovoj napaćenoj zemlji koji svakako gleda kako će pobjeći iz nje glavom bez obzira. Dižu tenzije, a rezultat svih tih njihovih posebnih sjednica i inicijativa je nula”, kazao je Vukanović.

On je kazao kako je maskirnom jaknom, koja se može kupiti u Army shopu, htio poslati poruku Dodikovim zastupnicima, a ne vrijeđati nikoga, te kako je ponosan na to što je bio pripadnih Hercegovačkog korpusa Vojske RS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...