OKLOPNA VOZILA I VIŠE OD 7.000 POLICAJACA NA ULICAMA PARIZA: Dramatične scene u Francuskoj - HAOS kod trijumfalne kapije, BAČEN SUZAVAC...

Vozila sa demonstrantima uspjela su da prođu policijske kontrolne punktove u centru Pariza kako bi omeli saobraćaj oko Trijumfalne kapije.

  • Svijet

  • 12. Feb. 2022  12. Feb. 2022

  • 0

Francuska policija upotrijebila je danas suzavac protiv demonstranata na Jelisejskim poljima u Parizu, ubrzo nakon što je "konvoj slobode" koji se bori protiv covid mjera stigao u francusku prijestolnicu.

Vozila sa demonstrantima uspjela su da prođu policijske kontrolne punktove u centru Pariza kako bi omeli saobraćaj oko Trijumfalne kapije.

Demonstranti inspirisani sličnim protestima u Kanadi mahali su francuskim zastavama i trubili sirenama vozila uprkos nalogu policije da ne ulaze u Pariz.

Policija je tražila od demonstranata da se kreću nakon što su se popeli na vozila nasred kružnog toka oko Trijumfalne kapije.

U Parizu je raspoređeno skoro 7.200 policajaca, preneo je Rojters.

Prvi put od nereda tokom demonstracija "žutih prsluka" 2018. godine, žandarmerija je na ulice izvela i oklopna vozila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...