DOK DODIK OKRIVLJUJE "POLITIČKO SARAJEVO" I ZA OBLAČNO VRIJEME, ZDRAVSTVO MU SE RASPADA: Bolnica u Bijeljini podiže kredit da plati dugove

Već četiri dana od kada je raspisan tender bijeljinska Bolnica je u potrazi za komercijalnim bankama koje će joj dati neophodan novac.

  • Društvo

  • 13. Feb. 2022  13. Feb. 2022

  • 0

Rukovodstvo bolnice "Sveti Vračevi" Bijeljina odlučilo je da se kod banaka zaduži za više od pet miliona maraka, a kao obezbjeđenje vraćanja kredita nude garancije Vlade Republike Srpske, saznaje portal CAPITAL.

Već četiri dana od kada je raspisan tender bijeljinska Bolnica je u potrazi za komercijalnim bankama koje će joj dati neophodan novac.

Bolnica traži kredit od pet miliona, s maksimalnom fiksnom kamatom od 3,9 posto godišnje i naknadom za obradu kredita do jedan posto iznosa odobrenog novca.

"Kamata koju ponuđač navede neće se mijenjati u toku izvršenja ugovora, osim u slučaju promjene kursa eura, prema kursu Centralne banke BiH", definisali su u tenderu.

Za sve te troškove kredita su spremni da plate 1,1 milion maraka.

Plan je da kredit vraćaju deset godina, sa grace periodom od jedne godine.

Bankama nude garanciju Vlade Republike Srpske.

alt

U bijeljinskoj bolnici navode da se zadužuju zbog dugova koje imaju.

"Namjena kreditnih sredstava je održavanje tekućeg nesmetanog obavljanja poslova Bolnice 'Sveti Vračevi' Bijeljina, odnosno izmirenje prenesenih obaveza prema dobavljačima, zaposlenim radnicima i saradnicima“, naveli su u Bolnici.

Spremni su bankama da stave na raspolaganje svu finansijsku dokumentaciju, na pismeni zahtjev.

Za nabavku usluga kreditnog zadužena predviđena je e-aukcija, a kriterijum koji se koristi za dodjelu ugovora je najniža cijena.

Zainteresovane banke ponude mogu da predaju do 22. marta ove godine.

Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina samo prema prema Poreskoj upravi RS-a ima dug veći od 17,6 miliona maraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...