BIDEN PORUČIO ZELENSKOM: "U slučaju ruske invazije, američki odgovor će biti brz..."

“Imao sam dug razgovor s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država", rekao je Zelensky.

  • Svijet

  • 13. Feb. 2022  13. Feb. 2022

  • 0

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden i ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky obavili su večeras novi telefonski razgovor tokom kojeg su razgovarali o aktuelnoj ukrajinskoj krizi.

U nizu diplomatskih aktivnosti brojnih zvaničnika velikih svjetskih sila, američki predsjednik Joe Biden posljednjih nekoliko sedmica obavio je niz razgovora s ruskim, ali i ukrajinskim zvaničnicima.

Večerašnji razgovor sa Zelenskym, Biden je iskoristio kako bi još jednom poslao poruku kako Sjedinjene Američke Države pružaju punu podršku Ukrajini u ovim izuzetno teškim trenucima za zemlju.

“Predsjednik Biden je danas razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodymyrom Zelenskym. Potvrdio je privrženost Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine”, saopćeno je iz Bijele kuće.

Također, naglašeno je kako je Biden Zelenskom poslao jasnu poruku da će saveznici reagovati odlučno u slučaju ruske agresije na ovu istočnoevropsku zemlju.

Predsjednik Biden je jasno stavio do znanja da će Sjedinjene Američke Države odgovoriti brzo i odlučno, zajedno sa svojim saveznicima, na svaku dalju rusku agresiju na Ukrajinu. Dvojica lidera su se složila oko važnosti nastavka vođenja diplomatije i odvraćanja kao odgovora na rusko vojno jačanje na granicama Ukrajine”, poručili su iz Bijele kuće nakon sastanka.

S druge strane, ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky još uvijek nije izašao u javnost s detaljima sastanka, te je na zvaničnom Twitter profilu pojasnio kako će javnost o svim bitnim informacijama biti obaviještena uskoro.

“Imao sam dug razgovor s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država. Razgovarali smo o sigurnosti, ekonomiji, rizicima, sankcijama i ruskoj agresiji. Više detalja uskoro”, rekao je Zelenski.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...