SELEKTOR LOJO O HISTORIJSKOM PLASMANU NA SP: “Imamo najbolju igračicu na svijetu, ali i sjajan kolektiv..."

Navodi da poraz od 4. reprezentacije svijeta Kanade dan ranije nije neko iznenađenje.

  • Sport

  • 15. Feb. 2022  15. Feb. 2022

  • 1

Goran Lojo, selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH, govorio je o historijskom plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Kazao je da se osjeća fantastično nakon pobjede nad Japanom.

“Mi smo znali šta nas očekuje i trudili smo se da se što bolje pripremimo za utakmicu. Njihove trojke je teško braniti, to je njihov stil igre i zaista su sjajno to radili. Pogodili su 20 trojki, a mi smo uzvratili sa 12 trojki, s tim što smo napravili malo veći iskorak u ostalim poenima, tako da smo uspjeli ostvariti tu pobjedu”, kazao je.

Navodi da poraz od 4. reprezentacije svijeta Kanade dan ranije nije neko iznenađenje.

“Kanada i Japan su bili favoriti. Raduje me da smo se nakon lošeg izdanja uspjeli mentalno vratiti u manje od 24 sata i protiv Japana pokazati jedno potpuno drugačije izdanje. U jednom momentu smo imali i deficit of 12 poena, ali nismo se predavali. Borba na nivou 120 posto, da ostvarimo jednu pobjedu, po meni jednu od najvažnijih naših pobjeda”, istakao je.

Lojo je ispričao kako je motivisao košarkašice nakon poraza od Kanade:

“Razgovarali smo i analizirali greške. Svjesni smo da je Kanada taj dan bila bolja ekipa, ali ne za toliku razliku. Rekao sam igračicama da ne smijemo nikome dopustiti, bez obzira protiv koga igramo i ako imamo loš dan, da se ta razlika ne smije dešavati više. Da jednostavno to nismo bili mi taj dan na terenu. U ovih dvadesetak utakmica koje smo odigrali u prethodnom periodu, svaka utakmica je bila odigrana na jednom vrhunskom energetskom nivou. To nije taj dan. Vjerovatno ima uticaj i to što smo igrali u 7 sati ujutro po našem vremenu. Najbitnije da smo nakon tog razgovora, analize i pripreme utakmice za Japan izašli još jači na teren i pokazali da zaista vrijedimo”.

Govorio je i o Jonquel Jones.

“Imamo najbolju igračicu na svijetu, ali košarka je kolektiv, igra se pet na pet. Imamo sjajan kolektiv prije svega i sve ostale igračice doprinose. Čini nam veliku čast što igra za nas, što igra sa žarom kao da je tu rođena”, kazao je za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...