ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI OBIŠLI SVIJET: Ogromne bujice nose sve pred sobom, najmanje 18 osoba poginulo... (VIDEO)

U samo šest sati u Petropolisu je palo 260 milimetara kiše, što je više od prosjeka za čitav februar, pa je proglašeno vanredno stanje.

  • Hronika

  • 16. Feb. 2022  16. Feb. 2022

  • 0

Najmanje 18 osoba poginulo je u poplavama i klizištima uzrokovanim jakim kišama u brazilskom gradu Petropolisu 70-ak kilometara sjeverno od Rio de Janeira, potvrdili su iz vatrogasne jedinice brazilske savezne države Rio de Janeiro.

U samo šest sati u Petropolisu je palo 260 milimetara kiše, što je više od prosjeka za čitav februar, pa je proglašeno vanredno stanje, a guverner države Claudio Castro otputovao je na pogođeno područje kako bi iskazao svoju potporu stradalom stanovništvu.

Predsjednik Jair Bolsonaro, koji se nalazi u službenom posjetu Rusiji, putem Twittera je zatražio od svojih ministara "hitnu pomoć žrtvama".

Kiša je prestala na pogođenom području, no prema podacima gradskih vlasti prognoza je kako će u sljedećih nekoliko sati ponovo padati "lagana do umjereno jaka kiša".

Chaos at #Petrópolis . The rains left floods that devastated everything in their path in this city in the state of Rio de Janeiro.#Brazil #ODia #Petropolis #mostliked #Brazil #rain #chuva #Enchente #Rio #Floods #landslide #ClimateCrisis #ClimateEmergencypic.twitter.com/IOfoNJbRGV

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...