"SB" NA LICU MJESTA: Nastavak suđenje u aferi "Respiratori", premijer Novalić je opet...

Pogledajte šta je naš reporter jutros zabilježio na licu mjesta!

  • Vijesti

  • 16. Feb. 2022  16. Feb. 2022

  • 0

Pred Sudom BiH za danas je zakazan nastavka suđenja predsjedniku Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalim za spornu nabavku respiratora u vrijednosti 10,5 miliona KM.

Na prethodnom ročištu 11. februara svjedok Tužilaštva BiH Anđelko Martić govorio je o nepravilnostima koje je uočio u poslovanju firme "Srebrena malina".

Osim Novalića, u slučaju sporne nabavke respiratora optuženi su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja te primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica ih tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva je optužena za nesavjestan rad u službi.

I ovoga puta Fadil Novalić je stigao sat ranije na ročište te "izbjegao" susret s kamerama. Pogledajte šta je naš reporter jutros zabilježio na licu mjesta!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...