HRVATSKA VLADA PODUZELA MJERE PROTIV INFLACIJE: Smanjen PDV na pojedine namirnice, gas, centralno grijanje, tampone, uloške....

Odlučeno je da se smanji PDV na niz proizvoda.

  • Regija

  • 16. Feb. 2022  16. Feb. 2022

  • 1

Premijer Andrej Plenković s ministrima je danas objavio mjere pomoći koje će Vlada poduzeti zbog vala rasta cijena energenata i pratećih poskupljenja, prenose hrvatski mediji.

Tako je odlučeno da se smanjuje PDV na niz proizvoda.

S 25 posto na 5 posto smanjuje se PDV na plin od 1. aprila 2022. do 31. marta 2023. godine, a s 25 posto na 13 posto za toplinsku energiju trajno.

Smanjuje se i PDV na hranu, i to s 13 posto na 5 posto za svježe meso i ribu, jaja, voće, povrće, jestiva ulja i masti, dječiju hranu, troškove u poljoprivredi, sadnice, gnojivo i pesticide te s 25 posto na 5 posto na maslac i margarin.

Smanjuje se i PDV na higijenske uloške i tampone i to s 25 posto na 13 posto.

Smanjuje se i PDV na ulaznice za sportske, kulturne i ostale priredbe s 25 i 13 na 5 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...