VUKANOVIĆ NA TRAGU NOVOG SKANDALA: Nakon uvođenja sankcija počela je bježanija iz „Prointera“, premijer Višković je…

Milorad Dodik ranije je priznao da je njegov sin Igor konsultant i savjetnik u Prointeru i da blisko sarađuje sa firmom koja je ubrzano nakon osnivanja dobila monopol na IZ tržištu.

  • Mini market

  • 17. Feb. 2022  17. Feb. 2022

  • 0

"Vodeće svjetske multinacionalne kompanije prekidaju saradnju sa čuvenom dvorskom kompanijom Prointer, kako sam to najavio sredinom novembra, i Infiniti grupom čiji je Prointer član, a odmah je počela i bježanija čelnih ljudi, koji ne žele da snose odgovornost, ali i programera i drugih zaposlenih", piše na svom blogu zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, te dodaje:

"Sa mjesta direktora Prointera povukla se Gordana Kovačević, a nakon što je ona podnijela ostavku za dirketora Prointera postavljen je Vladimir Perišić.

Pred uvođenje sankcija MICROSOFTA i drugih vodećih svjetskih kompanija, Prointer, Kaldera i druge kompanije u sastavu Infiniti grupe počele su da naplaćuju ubrzano ugovore od Vlade, javnih preduzeća i ustanova, a u četvratak, prije 5 dana, Vlada i premijer Višković su donijeli odluku da Kalderi preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske prebace 10 miliona maraka, bez ikakvog odgovora niti obrazloženja u javnosti. Sumnja se da se ubrzano prebacuju novci, jer je budućnost kompanija neizvjesna nakon sankcija, i da se novac izvlači i priprema za izbornu kampanju u oktobru, koja je biti ili ne biti za porodicu Dodik.

Milorad Dodik ranije je priznao da je njegov sin Igor konsultant i savjetnik u Prointeru i da blisko sarađuje sa firmom koja je ubrzano nakon osnivanja dobila monopol na IZ tržištu. U intervju za beogradske medije Milorad Dodik je indirektno priznao da njegov sin Igor stoji i iza Una televizije.

alt

Još u novembru sam najavio da je vodeće multinacionalne kompanije uvesti sankcije Prointeru i prekinuti saradnju, jer je bliska porodici Dodik, što su pokušali demantovati i pokrenuli seriju tužbi za klevetu protiv mene, ali je vrijeme pokazalo da sam bio dobro informisan i da je najava bila tačna", piše Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...