AKCIJA "MULTI" NA PODRUČJU BANJE LUKE: Državljani Srbije i Hrvatske pljačkali kuće, policija im sve oduzela

Glasnogovornica ove Uprave Danijela Mučibabić rekla je da su uhapšen Đ. Ć. iz Bijeljine, B. B. iz Beograda, L. L. i B. A. iz Hrvatske zbog postojanja osnova sumnje da su počinili osam krađa.

  • Hronika

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 1

U policijskoj akciji "Multi" uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinili veći broj krađa na području Banje Luke, ali i u Bijeljini i Doboju, potvrđeno je u PU Banja Luka.

Među uhapšenim je i osoba za kojom traga Interpol zbog ubistva.

Glasnogovornica ove Uprave Danijela Mučibabić rekla je da su uhapšen Đ. Ć. iz Bijeljine, B. B. iz Beograda, L. L. i B. A. iz Hrvatske zbog postojanja osnova sumnje da su počinili osam krađa.

Takođe, za K. M. iz Livna se traga.

"Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da su za B. B. raspisane tri međunarodne potjernice od Interpola Beograd zbog počinjenih krivičnih djela: 'Povreda koja uzrokuje smrt', 'Ubistvo iz nehata' i 'Ubistvo'“, pojasnila je Mučibabićeva.

Uhapšeni se sumnjiče da su na području Banje Luke u vremenskom periodu od januara do polovine februara počinili šest krađa i po jednu krađu u Doboju i Bijeljini.

"Mete su im bile porodične kuće odakle su krali novac, zlatni nakit, bijelu tehniku, alat, lična dokumenta, dok su iz garaža porodičnih kuća otuđivali vozila.

Izvršen je pretres stana, vozila i drugih prostorija na području Grada Banja Lluka i Kantona Sarajevo, koje koriste osumnjičeni kojom prilikom je pronađeno i oduzet zlatni nakit, provalnički alat, dijelovi oružja, bijela tehnika, lična dokumenta trećih lica, telefoni, sim-kartice, kompleti i dijelovi policijske uniforme, određena količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi i određena količina spida, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela", istakla je Mučibabićeva, prenosi Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...