NA ŠTA JE PREDSJEDNIK HRVATSKE SPAO: Dodik brani Milanovića od Komšića - "On ima potpuno pravo kada kaže..."

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da "lažni član Predsjedništva BiH Željko Komšić ne predstavlja nikoga u BiH, pa je skandalozno da kao praktično fizičko lice 'drži slovo' predsjednicima Srbije i Hrvatske, država koje su garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma".

  • Politika

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 12

Dodik je rekao da je "najnoviji napad na hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića odraz Komšićeve lične frustracije narodom koji lažno predstavlja i plod kompleksa koje on ima u odnosu na državnika kakav je Milanović".

"BiH nije sposobna ni da opstane, a kamoli da ovako nesređena postane NATO članica i predsjednik Hrvatske ima potpuno pravo kada kaže da BiH neće dobiti dozvolu za pristupanje NATO-u", rekao je Dodik.

Također, Dodik je izjavio i da je "Komšić usput zaboravio da o kretanju ka članstvu u NATO ne odlučuju samo muslimani i da je Republika Srpska rekla svoj stav o tome".

"Zaboravio je i ko odlučuje u NATO-u o novim članicama, naivno vjerujući da ima neko u toj organizaciji ko bi BiH uopšte uzeo u razmatranje. Stoga je Komšićeva reakcija na stavove predsjednika Hrvatske samo kontinuitet loših poruka prema susjedima u nemogućnosti da se na konstruktivan i progresivan način priđe svim otvorenim pitanjima u BiH pa i pitanju do kada će muslimani birati dva člana Predsjedništva BiH", istakao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...