GJENERO RAZOTKRIVA PREDSJEDNIKA HRVATSKE: Milanović će sve učiniti da BiH ne uđe u EU; Plenković više politički ovisi o Čoviću, nego Čović o njemu; U Republici Srpskoj živi više od…

"Schmidt neće preuzeti stvari u svoje ruke; on je državni službenik! Njegova pozicija nije jednostavna i laka! Razumije šta mu je činiti! Mnogo toga je pogrešno radila administracija Merkel; sada će neke stvari biti riješene“, kazao je Gjenero.

  • Politika

  • 19. Feb. 2022  

  • 5

Politički analitičar Davor Gjenero gostovao je u programu Face televizije, te se osvrnuo na ponašanje predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i njegove posljednje izjave.

„Dezavuira Hrvatsku kao članicu NATO-a! Milanović će sve učiniti da BiH ne uđe u EU! Svojim izjavama najveću štetu pravi Hrvatskoj! Slabi EU! Vodi politiku suprotnu strukturama EU! Pokazuje da nema ništa s tim svijetom!

Smjestio se u društvo s Vučićem, Dodikom i Erdoganom! Plenković više politički ovisi o Čoviću, nego Čović o njemu! Hrvati u BiH pod kontrolom HDZ-a sudjeluju na predsjedničkim i parlamentarnim izborima! Milanović pravi političku strategiju! Plenković priprema koaliciju koja bi bila zasnovana na svijetu alternativnih činjenica!

Računa na glasove Hrvata iz BiH! Radikalnim stavom ne može se doći do sporazuma! Ne bi se smjelo dovesti u pitanje postizanje dogovora o Izbornom zakonu! Izbori se ne smiju blokirati! Svi moraju popustiti! Mora se napraviti kompromis! Kompromis mora biti takav da svi s njima mogu živjeti! To se može, ako želite racionalnu politiku! Političari u BiH nisu političari! U RS-u živi četvrtina obespravljenih Hrvata!

Nemojte me vući za jezik šta Čović govori! Sramota je što je otišao u NSRS! Postoje dobre stvari: Biden uveo sankcije Dodiku! EU poslala poruku da traži načine kako se pridružiti sankcijama Dodiku! Ruski utjecaj se uvukao u BiH! Za to je kriva nesposobna Trumpova administracija! Bidenova administracija zna o čemu se radi! Povlače dobre poteze!

Biden će biti dobro zapamćen u BiH i u Hrvatskoj! Zbog sukoba u Ukrajini, BiH i Crna Gora bi mogle profitirati! Schmidt neće preuzeti stvari u svoje ruke; on je državni službenik! Njegova pozicija nije jednostavna i laka! Razumije šta mu je činiti! Mnogo toga je pogrešno radila administracija Merkel; sada će neke stvari biti riješene“, kazao je Gjenero.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...