UKOLIKO PUTUJETE U SLOVENIJU OVO TREBATE ZNATI: Od danas su na snazi nove mjere za ulazak u zemlju...

Iako karantin više nije obavezan za one koji su imali bliski kontakt sa inficiranima, savjet tim osobama je da se samotestiraju u narednih sedam dana.

  • Regija

  • 19. Feb. 2022  

  • 0

Za ulazak u Sloveniju više nije potrebna Covid propusnica, a oni koji su bili u visokorizičnom kontaktu sa zaraženom osobom ne moraju da budu u karantinu.

To su promjene u režimu epidemioloških restriktivnih mjera koje danas stupaju na snagu u Sloveniji, prenijela je agencija STA.

Vlada u Ljubljani je objavila da se Covid-19 više ne smatra karantinskom bolešću, zbog čega nema potrebe da putnici moraju da imaju dokaz o vakcinaciji, rekonvalescenciji ili testiranju.

Iako karantin više nije obavezan za one koji su imali bliski kontakt sa inficiranima, savjet tim osobama je da se samotestiraju u narednih sedam dana.

Kao rezultat ovih promjena, obustavljeno je i praćenje kontakata zaraženih, ali, prema riječima ministra zdravlja Slovenije Janeza Poklukara, sva ostala ograničenja ostaju na snazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...