LJUBO ĆESIĆ ROJS O ZORANU MILANOVIĆU: "Sve više mi se sviđa, isti je Franjo Tuđman"

“Nikada nisam vjerovao da ću ga podržati. Svakim danom mi se sve više i više sviđa. Ima stav kao što je imao i naš najveći državnik, Franjo Tuđman”, rekao je Ljubo Ćesić Rojs.

  • Regija

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 2

U sinoćnjem RTL Direktu glavna tema je bio osvrt na dvije godine mandata Zorana Milanovića, a gosti su bili general Ljubo Ćesić Rojs i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Mesić mu daje visoku ocjenu.

“Mi smo jednom mjesečno imali ručak za kojeg mediji nisu znali. Nismo se uvijek slagali, ali nismo se ni svađali niti svađali pred javnošću. On je eksplozivniji, on to ni ne sakriva, ali kad bih morao potpisati, mislim da bih najveći dio potpisao” rekao je Mesić koji se s Milanovićem ne slaže oko BiH.

“Politika prema Dodiku i Čoviću ne da me nervira, nego imam osjećaj da ne razumije taj problem. To su razarači BiH. Oni ne predstavljaju Hrvate i Srbe. Preporučujem mu da dobro pročita moj apel za spas BiH. Možda ćemo jednom imati bliže stavove, kaže Mesić.

Međutim, Rojsu se kod Milanovića sviđa sve:

“Nikada nisam vjerovao da ću ga podržati. Svakim danom mi se sve više i više sviđa. Ima stav kao što je imao i naš najveći državnik, Franjo Tuđman”,  rekao je Ljubo Ćesić Rojs.

“Ministar i predsjednik moraju funkcionirati i surađivati zajedno. Zamislite da Tuđman i Šušak nisu surađivali. Ne bi nikada bilo slobodne Hrvatske”, rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...