OŠTRA PORUKA IZ KANADE DODIKOVIM AMBASADORIMA: "Vratite novac koji primate od države koju ponižavate"

"Dan nezavisnosti je bio jeste i vječno će ostati simbol bosanskohercegovačkog državnog i društvenog trajanja i uzdizanja. Slavili ga ili ne, Bosna i Hercegovina je nezavisna država koja kao takva postoji."

  • Politika

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 2

Povodom skandaloznog, anticivilizacijskog, antibosanskog djelovanja 18 ambasadora i generalnih konzula Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda koji u otvorenom pismu poručuju da neće prihvatiti instrukciju da obilježe predstojeći Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart i veliki jubilej 30 godina od proglašenja nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, oglasio se Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK).

"Napustite vaše odgovorne diplomatske dužnosti i vratite novac koji primate od države koju ponižavate, a ne predstavljate. Sramno je da državne diplomatske dužnosti koristite da lobirate za secesionističku politiku Milorada Dodika koji se nalazi na crnoj listi SAD", poručuje se u saopćenju IGK koje potpisuje Emir Ramić.

Oni koji poštuju jedinstvenu, suverenu, nezavisnu, demokratsku Bosnu i Hercegovinu, oni koji priznaju historijske rezultate referenduma iz 1992. godine, oni koji priznaju historijsku činjenicu da je Bosna i Hercegovina priznata tada kao nezavisna država, treba da se osjećaju počastvovano zbog historijske činjenice da pripadaju generaciji utemeljitelja nezavisne, suverene države Bosne i Hercegovine, dodaje se u saopćenju.

"Ostale koji rečeno negiraju nećemo moliti, već poručiti Dan nezavisnosti je bio jeste i vječno će ostati simbol bosanskohercegovačkog državnog i društvenog trajanja i uzdizanja. Slavili ga ili ne, Bosna i Hercegovina je nezavisna država koja kao takva postoji", zaključeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...