CVITANOVIĆ O ZAKLJUČCIMA HNS-a: "Pet puta ponavljam da je pružena ruka da se dogovorimo..."

(...) da BiH napokon učinimo funkcionalnom."

  • Politika

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 6

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović istakao da se nada da će doći do dogovora u pregovorima oko izbornog zakona, te se osvrnuo na šesti i sedmi zaključak sa današnje sjednice HNS-a-

"Što to znači? Ako mi smatramo da Središnje izborno povjerenstvo nema zakonsku i ustavnu mogućnost raspisati izbore početkom maja, to je ono što je točno vrlo jasno, jer ako će SIP uzeti sebi za pravo da mimo Ustava i zakona radi taj čin, pa mi ćemo tada dati vrlo jasan odgovor. Ne želimo ničim opteretiti vrijeme pred nama. Referiramo se, dakle na to, da nema uvjeta za raspisivanje izbora, kada se raspišu, ako se raspišu. Naglašavam, nemojte zanemariti našu pruženu ruku da dođemo do dogovora. Mi smo u pet prvih zaključaka pobrojali sve ono što smo prošli u tim pregovorima, mnogo puta i dobili potporu Venecijanske komisije i čak, dijela stranaka koje imaju sjedište u Sarajevu", rekao je Cvitanović.

Cvitanović je dodao kako današnji zaključci HNS-a nisu nikakva ucjena.

"Pet puta ponavljam da je pružena ruka da se dogovorimo da BiH napokon učinimo funkcionalnom. Ne pokušavajte dizati tenzije. Ovdje nitko ucijenjen. Ovo je domovina i hrvatskog naroda, naveo je on, prenosi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...