PREDSJEDNIK KANTONALNOG ODBORA SDA USK JASMIN MUSIĆ: "Helezov istup se ne može okarakterizirati drugačije nego kao šovinistički i rasistički"

"Šta je sljedeće, tražiti od vlasnika izbacivanje Srba, Hrvata, vjernika, nevjernika ili Roma iz ugostiteljskih objekata", upitao se predsjednik SDA USK.

  • Politika

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 2

"Čitajući od jutros informaciju o dešavanjima u Bugojnu protekle noći razmišljam kakve bi reakcije javnosti bile da je umjesto Zukana Heleza strogoću nad članovima Socijaldemokratske partije (SDP) ili bilo koje druge stranke, trenirao neko od zastupnika SDA u Parlamentu BiH", navodi Jasmin Musić, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Unsko-sanskog kantona.

"Naglašavam da se radi o jednom od najviše pozicioniranih funkcionera SDP-a, zastupniku u Parlamentu BiH, potpredsjedniku SDP BiH i donedavnom predsjedniku Kadrovske komisije SDP-a. Do sada bi već sigurno svjedočili nizu saopćenja, uključujući i SDA koja bi u najmanju ruku osudila takvo ponašanje svog kadra. Danas ipak šutnja i od strane političkih partija i raznih udruženja koja nominalno štite ljudska prava -  navodi Musić.

"Helezov istup se ne može okarakterizirati drugačije nego kao šovinistički i rasistički", navodi Musić.

"Šta je sljedeće, tražiti od vlasnika izbacivanje Srba, Hrvata, vjernika, nevjernika ili Roma iz ugostiteljskih objekata", upitao se predsjednik SDA USK.

Dvostruki standardi "kritičke" javnosti i vješto ignoriranje ovog događaja, zaključio je on, ne spašavaju SDP od surove stvarnosti na koju su se sveli u našoj zemlji: kafanske tuče i servisiranja političkih koncepata stranaka nastalih iz okvira SDA u Sarajevu, Tuzli i Krajini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...