POLICIJA KAZNILA STOLARA ZBOG OGLASA NA FACEBOOKU, A ON NAKON TOGA PORUČIO: "Odlazim iz ove prćije"

Pravdao se da je stavio oglas koji je glasio: “Montaža namještaja, postavljanje laminata za stare, nemoćne i invalide bez naknade.”

  • Hronika

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 2

U hrvatskoj javnost je odjeknula vijest kako je jedan Osječanin nepravomoćno kažnjen jer je na Facebooku nudio stolarske usluge za koje nema prijavljen obrt. Sud ga je prvostupanjskom presudom kaznio s 1.500 kuna (oko 390 KM).

Radi se o 41-godišnjem vozaču kamiona Petru Radiću, rođenom Vukovarcu, koji je kazao, između ostalog, da zbog ovog slučaja napušta Hrvatsku, piše Index.

Radić je u septembru prošle godine na Facebookovom Marketplaceu (Facebookova verzija oglasnika) napisao da montira namještaj i postavlja laminat. Nakon što je objavio oglas, javio mu se tržišni inspektor.

alt

Osječanin je negirao krivicu, navodeći u odbrani da prekršaj nije počinio jer nije kao fizička osoba oglašavao obavljanje djelatnosti uslužne montaže namještaja i postavljanja laminata.

Pravdao se da je stavio oglas koji je glasio: “Montaža namještaja, postavljanje laminata za stare, nemoćne i invalide bez naknade.”

“Na meni su našli trenirati strogoću. Odlazim za sva vremena iz ove prćije i nakarade. Idem u Irsku. Ovo ovdje je katastrofa. Plati ovo, plati ono, više ne znam šta da plaćam. Idem. To je 100 posto sigurno. Unajmit ćemo manji stan jer supruga i dijete ostaju, a ja bih u Irskoj radio kao vozač”, zaključio je Radić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...