SKANDAL U BANJOJ LUCI: Dodik izvrijeđao Annalenu Baerbock pred njen dolazak u BiH - "Ona ostrašćena ministrica Njemačke je..." (VIDEO)

Njena politika neće biti podržana, ali da sačekamo, nisam ja portparol, rekao je Dodik danas u Banjoj Luci.

  • Mini market

  • 21. Feb. 2022  21. Feb. 2022

  • 4

Dok je čekao informacije iz Brisela o stanju u BiH i eventualnim sankcijama, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je sjednicu Predsjedništva SNSD, te pres-konferenciju sa koje je poručio da politika "ostrašćene" ministrice spoljnih poslova Njemačke neće dobiti podršku.

Upitan za eventualne sankcije od strane EU Dodik je rekao:

“Ona ostrašćena ministrica Njemačke je mimo realnih stvari. Tako neartikulirani tipovi su opasni za globalnu politiku. Iznosi laži… bez skrupula prema Srbima i RS. Njena politika neće biti podržana, ali da sačekamo, nisam ja portparol”.

Podsjećamo, u subotu je na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji ministrica Annalena Baerbock najavila da će uskoro posjetiti našu zemlju.

“Jedna od prvih stvari koje sam uradila kada sam postala ministrica je da sam jasno rekla da stvari koje radi Dodik nisu prihvatljive. To je kršenje svega onoga o čemu smo se dogovorili. Moramo osigurati da ljudi tamo žive u miru i da nemamo nove podjele u regionu. Šta ja radim po tom pitanju? Ne mogu vam još uvijek to reći…ali mogu reći da ulažemo mnogo energije i moje ministarstvo radi na tome. Uskoro ću tamo otputovati i ponovo ću ponoviti poruku da ćemo stajati vrlo blizu regionu”, rekla je Baerbock.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...