NEVJEROVATNE SCENE U „ĆIRILICI“: Dačić spominjao Kurtija i „zavrtanje ušiju“, hvalio Vučićev govor, a onda su na red došli "Oluja", „krvave ruke“ i rat u Ukrajini…

Lider SPS-a rekao je da se plaši da li će Evropska unija uopće postojati onda kada dođe na red da Srbija uđe u tu Uniju.

  • Regija

  • 22. Feb. 2022  22. Feb. 2022

  • 2

Na televiziji "Happy" gost je bio predsjednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

"Očigledno je da Ukrajina hoće da napravi neku 'Oluju' i da vrati teritorije LNR i DNR čiju je nezavisnost priznao pre par sati Putin. Tu je tačka sa koje nema povratka. Rusija je još za vreme Gorbačova rekla da neće tolerisati približavanje NATO-a svojim granicama, a upravo se to dogodilo", rekao je Dačić na pitanje da prokomentira najnoviju odluku predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Dačić je rekao da vjeruje da ima dovoljno prostora za diplomatiju.

"Taj prostor je sve manji i manji. Kao predsednik Skupštine Srbije moram da kažem da smo svi zabrinuti za situaciju u Ukrajini. Mora se takođe istaći i da Rusija nije rekla da će te teritorije pripojiti Rusiji", kazao je on.

Prema riječima Ivice Dačića Srbija mora da gleda svoje interese, ali ne smije da naruši svoje odnose sa prijateljskim zemljama kakve su Rusija i Ukrajina.

"Što se tiče Srba, mi sigurno nećemo krvaviti ruke u tom bratoubilačkom ratu", rekao je Dačić.

"Izvini, Evropo, ali ona je dozvolila da bude patrljak zapadno-spoljnopolitičkog opredeljenja. I oni sada nama nešto kažu. Pa šta ste vi uradili? Oni u Evropi ne mogu da Kurtiju zavrnu uši, a ne nešto drugo da urade", rekao je Dačić i dodao da ako izbije rat u Ukrajini izazvat će ga neki treći i tu Srbija ne može da bude neopredijeljena.

"U ovoj situaciji mislim da ne treba da se istrčavamo i s toga mislim da je izjava predsednika Aleksandra Vučića prava državnička i odmerena", rekao je Dačić.

"Preko devedeset odsto Srba podržava ono što Rusija radi, ali to, ponavljam ne znači da treba da povlačimo ishitrene odluke. Mi imamo jedan jedini interes, a to je interes Srbije", rekao je Dačić.

Lider SPS-a rekao je da se plaši da li će Evropska unija uopće postojati onda kada dođe na red da Srbija uđe u tu Uniju.

"Ja samo čekam da se sada javi neki Clinton ili Albrightova i da kaže da su Srbi krivi za ovaj sukob", rekao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...