FLAGRANTNO MIJEŠANJE U UNUTRAŠNJE STVARI BiH: Hrvatski ministar vanjskih poslova Grlić Radman u Bruxellesu izjavio da će BiH ući u još veću političku destabilizaciju i haos, ako...

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nastavio je s ustaljenom praksom.

  • Politika

  • 25. Feb. 2022  

  • 25

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je nedugo nakon okončanja rasprave da među državama članicama EU-a prevladava stajalište da je nužno promijeniti Izborni zakon u BiH da bi se održali izbori u oktobru.

"Većina zemalja je podržala naše stajalište, a to je da je prije izbora potrebno promijeniti Izborni zakon kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje svih triju konstitutivnih naroda i ostalih", rekao je Grlić Radman nakon završetka sastanka ministara vanjskih poslova na kojem je jedna od tema bilo stanje u Bosni i Hercegovini. On je kazao kako su se dvije zemlje usprotivile stavu Hrvatske oko održavanja izbora. "Bile su dvije zemlje koje su to rekle, a ja sam na to odgovorio da se izbori ne mogu održati samo zbog kalendara. Rekao sam da će BiH ući u još veću političku destabilizaciju, kaos i situaciju koja neće pridonijeti boljitku zemlje ako se izbori održe po sadašnjem sustavu", rekao je Grlić Radman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...