STROGO ZABRANJENO: U jednom njemačkom gradu Tesle ne mogu u automatske autopraonice, razlog je…

Navodi se da su posebno pogođena vozila starijih modela

  • Auto

  • 25. Feb. 2022  

  • 0

Vozačima Tesle nije lako u njemačkom gradu Oldenburgu. Nekoliko benzinskih stanica zabranilo je ulazak vozila u automatske autopraonice iz straha od neispravnih automobila.

Njemački magazin Stern objavljuje da je to zato što se nedavno pojavilo previše problema s vratima prtljažnika koja se automatski otvaraju tijekom pranja.

Navodi se da su posebno pogođena vozila starijih modela S i X. Ovi automobili nemaju takozvani način rada Autopraonica. Noviji Model 3 i Model Y dobili su ažuriranje prošle godine, tako da ovi modeli obično imaju to ažuriranje.

Način rada Autopraonica osigurava da su svi prozori i vrata zaključani. Ako ovaj način pranja automobila nedostaje ili nije uključen, to može dovesti do oštećenja, na primjer vrata prtljažnika ili brisača vjetrobranskog stakla.

Štete uzrokovane pranjem nisu pokrivene jamstvom. Tesla savjetuje da se ne pere u autopraonici četkama te traži od vlasnika da se odluče za ručne autopraonice. Zbog brojnih šteta, autopraonice benzinskih stanica u Oldenburgu i okolici posebno su se odlučile za bojkot svih Tesla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...