SVE JE STALO: Volkswagen zaustavlja proizvodnju u dvije fabrike zbog rata u Ukrajini…

Glasnogovornik je rekao da je VW veliki kupac Leonija.

  • Auto

  • 01. Mar. 2022  01. Mar. 2022

  • 0

Ruski napad na Ukrajinu utječe i na autoindustriju. Volkswagen na nekoliko dana zaustavlja proizvodnju automobila u svojim fabrikama.

Glasnogovornik VW-a rekao je da neće biti proizvodnje u fabrici u Zwickauu od utorka do petka ove sedmice te u Dresdenu od srijede do petka. I drugi proizvođači moraju očekivati negativne posljedice, ne samo zbog sankcija. U VW-u bi nekoliko hiljada zaposlenika bilo poslano na skraćeno radno vrijeme. Razlog je nedostatak isporuke materijala iz Ukrajine zbog zatvaranja granice, uključujući kabele, odnosno ožičenja koje se tamo proizvode.

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2022/02/architecture-3216915_960_720-1.jpg

Njemački dobavljač Leoni zatvorio je u četvrtak svoje dvije fabrike u Stryjiju i Kolomyji u blizini Lavova u zapadnoj Ukrajini zbog ruskog napada na tu zemlju. Ondje oko 7.000 zaposlenika proizvodi kablove, odnosno ožičenja za automobile. Glasnogovornik je rekao da je VW veliki kupac Leonija.

  • Tagovi:

  • vw

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...