NOVI UDARAC ZA RUSKI I BJELORUSKI SPORT: Izbačene reprezentacije, ali i svi rukometni klubovi iz takmičenja...

U narednim danima provest će se nova organizacija različitih takmičenja na klupskoj i reprezentativnoj razini, uvažavajući sportske principe i postojeće propise.

  • Sport

  • 01. Mar. 2022  01. Mar. 2022

  • 0

Na vanrednom sastanku Izvršnog odbora Evropske rukometne federacije (EHF) održanom u ponedjeljak pale su važne odluke kao posljedica ruske invazije na Ukrajinu.

Čelnici evropskog rukometa izbacili su reprezentacije Rusije i Bjelorusije, kao i ruske i bjeloruske klubove iz svih svojih takmičenja. Trenutno su i reprezentacije i klubovi pod suspenzijom do daljnjeg.

Suci i delegati iz Rusije i Bjelorusije također neće biti delegirani za buduće utakmice do daljnjeg, kao što ni članovi raznih komisija iz te dvije države neće biti pozivani na buduće sastanke i ostale aktivnosti.

EHF će potražiti nove organizatore za Evropsko prvenstvo u rukometu na pijesku do 16 godina te za kvalifikacijske turnire za Evropsko prvenstvo u rukometu na pijesku. Oba su se događaja trebala održati u Moskvi u julu ove godine.

''Ove mjere morale su biti odmah uvedene s obzirom na to da rat u Ukrajini i dalje bjesni, ugrožavajući načela suradnje EHF-a na evropskoj razini i duha pravednosti. EHF žali zbog posljedica za ljude, klubove i reprezentacije te se nada da će povratak mira omogućiti novo razmatranje situacije'', poručio je EHF.

U narednim danima provest će se nova organizacija različitih takmičenja na klupskoj i reprezentativnoj razini, uvažavajući sportske principe i postojeće propise.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...