GENERALNI SEKRETAR NATO-a JENS STOLTENBERG: "Ne planiramo povećanje stepena spremnosti nuklearnih snaga"

“Uvijek ćemo činiti sve što je potrebno da zaštitimo i odbranimo naše saveznike, ali ne mislimo da sada postoji potreba da se mijenja nivo spremnosti nuklearnih snaga NATO -a”, rekao je Stoltenberg za Associated Press.

  • Svijet

  • 01. Mar. 2022  01. Mar. 2022

  • 1

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ne vidi razlog za povećanje stepena spremnosti nuklearnih snaga, prenosi N1.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da u ovom trenutku ne vidi razlog za povećanje stepena spremnosti “nuklearnih snaga” alijanse.

“Uvijek ćemo činiti sve što je potrebno da zaštitimo i odbranimo naše saveznike, ali ne mislimo da sada postoji potreba da se mijenja nivo spremnosti nuklearnih snaga NATO-a”, rekao je Stoltenberg za Associated Press.

Prethodno je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki rekla da Sjedinjene Države ne vide razlog za povećanje stepena spremnosti svojih nuklearnih snaga i nastavljaju analizirati  ​naredbu ruskog predsjednika Vladimira Putina o posebnom načinu borbenog dežurstva u ruskim snagama za odvraćanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...