BIVŠA MILOŠEVIĆEVA, A SADA VUČIĆEVA UDARNA MEDIJSKA PESNICA MILORAD VUČELIĆ: "Ukrajina je nacifikovana, rat u Jugoslaviji bio je uvod u ovaj rat" (VIDEO)

Nevjerovatne proruske mitomanije Milorada Vučelića.

  • Regija

  • 03. Mar. 2022  03. Mar. 2022

  • 8

"Milorad Ekmečić je u jednom intervujuu rekao da treći svjetski rat već traje. Ako se sjetimo toga da postoje istorijski procesi dugog trajanja, vidimo da je ovaj rat počeo razbijanjem Jugoslavije i bombardovanjem i pokušajem otimanja Kosova, to je bio uvod u rat – kao kad napadaš na Poljsku, ili vršiš aneksiju Češke. To se nastavljalo, prvom krizom u Ukrajini, pa odvajanjem Krima, pa onda Donjeck i Lugansk. Stvar nije stala, nego je NATO koncentrisao ogromne snage na tim frontovima, i vidimo da je danas najviše teško Rusima da tu napreduju, i tu se spremalo biološko i biohemijsko oružje za rat", rekao je glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti Milorad Vučelić gostujući na televiziji Happy.

Kako je istakao, u sutrašnjem broju “Pečata” bit će objavljena analiza Nikole Vrzića, na osnovu zapadnih izvora o razvoju biohemijskog oružja i patogenih ćelija koje su ostale od Sovjetskog saveza i koje se dalje razvijalo, a koje je takođe uticalo da do ove krize dođe i bilo razlog zbog kojeg se moralo intervenisati.

"Razvoj biohemijskog oružja je bilo ono zbog čega je moralo intervenisati. Neki kažu da je Putin čak i zakasnio. Putin je morao da iskoristi vrijeme da pripremi svoju vojsku. Ovo je preventivan rat, da Moskva ne bi bila gađana iz Harkova i Kijeva. Pojavilo se nuklearno oružje, imamo iskustvo sa Njemačkom – znamo kako se završavalo kad god je Njemačka bila najnaoružanija u Evropi", istakao je Vučelić.

Nacifikovana Ukrajina

Kako navodi, Ukrajina je godinama nacifikovana.

"Ukrajina je nacifikovana. To su tipične nacifikovane grupacije koje ne prezaju ni od koga", dodao je on.

"Stvaranje ukrajinske nacije je trajalo godinama, onda je krenula represija prema ruskom jeziku, prema svemu što je rusko. Mnogo više ljudi bi predalo oružje da se ne plaše nacista", ocjenjuje Vučelić.

"Dijelom ne smiju da se predaju, iako Rusi otvaraju humanitarne kordone da se izađe napolje. Ima i onih koji se ogorčeno brane, NATO je ipak tu punih 8 godina, i prije toga, oni su nesmetano uradili svoj posao. Sve što je Rusija tražila jesu pismene garancije da se NATO neće dalje širiti", navodi on.

Komentarisao je i trenutni položaj u kojem se nalazi Srbija koja je već danima pod ogromnim pritiskom. Srbija je uvijek bila na boljoj strani istorije.

"Postoji stara da su Srbi 'mali Rusi'. Da se sad riješimo da zamijenimo državnu zastavu, da pređemo u neku drugu vjeru, da promijenimo seksualno opredjeljenje, da odemo na paradu ponosa, mi ćemo za njih uvijek biti “mali Rusi”. To je zbog toga što je srpski narod takav kakav jeste. U Srbiji je sloboda centralna kategorija. Mi smo uvijek bili na boljoj strani svijeta. Američki ambasadori predstavljaju zemlju koja se kasno uključivala u sukobe. Drugi front ne bi ni bio otvaran da se nisu uplašili da će Rusija sama da oslobodi i zauzme Evropu. Kako kaže Kundera, postoji samo jedna zemlja koja se sama oslobađala, i zato mora da bude pokorena. Mi smo nepokorena zemlja i za to je 85 posto našeg naroda i to je činjenica. Ko nije za to, mora da razmisli o samom sebi", istakao je Vučelić.

"I sada postoji opasnost. Oko Srbije se napravio balon. 'Sila' od Crne Gore se uznemirila", komentirao je Vučelić i dešavanja u regionu.

"Vučić često javno govori i to je njegov način vođenja politike. Neka neko proba da pronađe u nekom njegovom govoru neku agresivnu poruku ili poruku koja nije poruka mira. Kome Srbija prijeti? Jednostavno – Srbija neće da uvede sankcije Rusiji, i da uvede, oni bi rekli da to nije iskreno. To je jedan čudan odnos prema Srbiji. Ne treba se nikada uvijati da smo nešto drugo, jer oni nikada to prihvatili neće", istakao je Vučelić.

Putinu niko neće suditi zbog borbe sa nacistima

Kako kaže, Putinu niko neće suditi.

"Oni su sa nacistima udarili na Rusiju, ovo je faza nacističkog udara. Oni otvoreno podržavaju naciste. Srbija se ponaša zaista, a prije svega Vučić i organi oko njega, ponaša se na brilijantan način prema ovom problemu. To je filigranska diplomatija i toga se treba držati. Sem Žena u crnom i Vladetine podrške, vi nemate od prozapadne opozicije nijednu riječ o tome, sem zahtjeva da se uvedu sankcije Rusiji", navodi Vučelić.

"Prvo će zapadne sile imati jedno tužno prizemljenje. Ovo je jedna ideološka halabuka. Ovo je progon protiv svega što je rusko. To je jedna užasna histerija. Sjetimo se olimpijade 1936. u Berlinu, tada nikom nije palo napamet da išta osujeti. Danas izbacuju klubove… Kada se zapadne sile budu našle sa 3 ili 5 hiljada dolara za gas, kada se budu našli na rublji i kada je preko 27 posto prometa odvijalo izvan dolara, onda će se otrijezniti. Oni sve ovo rade bez dosluha sa svojim narodom – više od 50 posto Nijemaca nema ideju da su im Rusi neprijatelji. Ova klika koja ovo radi odavno nema više legitimitet. Von Cramon ima svekrva koji je dobio Zlatni krst od Hitlera. To će biti prvi efekat. Ova se operacija mora završiti. Postojat će ekonomske posljedice. Nadam se da će Ukrajina biti denacifikovana. Ima dva tri NATO-ovca koji se ne skidaju sa televizije. Nadam se da će se ukrajinski narod denacifikovati, da će se napraviti mir", izjavio je Vučelić.

Svijet je pred novom ravnotežom u međunarodnom pravu

Ovo je, kako kaže, novo postavljanje ravnoteže u međunarodnom pravu.

"Niko se više ovdje ne poziva na ljudska prava i demokratiju, ovo je sila bez obrazloženja. Ovo je udar na pravoslavnu crkvu, to radi i Bilt, koji je prije dvije godine pričao kako je Pravoslavna srpska crkva najveći protivnik, i on radi sve da je dekomponuje.

Komentarisao je i odnos vladike Grigorija i Viole von Cramon kojoj je vladika predočio da “Srpska pravoslavna crkva ne postoji”.

"On je pošao od toga da su eparhije samostalne, a onda je došao do svoje želje da crkva bude po njegovom ukusu. Zamalo ga je Tadić postavio za patrijarha. To je cilj – da se srpska pravoslavna crkva dekomponuje. To su sve kombinacije, nema politike, nema alternative. Samo napadi na crkvu, napadi na Vučića i ponekog saradnika", kazao je Vučelić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...