TARIK JU JE BLIJEDO GLEDAO: Takmičarka u „Milijunašu“ nije imala hrabrosti odgovoriti na pitanje koje bi joj donijelo veliki novac

Nakon odustajanja, pojasnila je da bi izabrala „Ponos i predrasude“ što bi bio i tačan odgovor.

  • Show

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 1

Kristina Kajinić, ekonomistica koja se bavi informatičkom tehnologijom, s osvojenih 1.000 kuna i sva tri džokera, svoj pohod na milion nastavila je u novom izdanju 'Milijunaša' tačnim odgovorom na 6. pitanje. Pitanje je glasilo koje je najveće krško polje u dijelu Hrvatske u kojem su Gacko, Krbavsko, Koreničko i Lapačko polje. Kristina je, nakon kratkog dvoumljenja, između Imotskog, Ličkog, Sinjskog i Kosova polja odabrala Ličko polje i osvojila 2.000 kuna.

Prvog džokera zatražila je na pitanju za 8.000 kuna. Nije znala za čije se doba gledalište nije smjelo napustiti ni po koju cijenu dok umjetnička izvedba traje: Kaligulino, Neronovo, Komodovo ili Elagabalovo? 

"Pretpostavit ću da je bio u pitanju neki gadan rimski car. Koji je najgadniji", zapitala se Kristina.

Prvo je željela pitati znalce, no nakon Tarikove primjedbe „da se ne odaju kao da znaju“, odlučila se za džokera zovi.

No ni džoker zovi nije znao tačan odgovor te je Kristina zatražila i džoker „pola-pola“. Dvojila je između Kaligule i Nerona, a nakon džokera „pola-pola“ ostali su Neron i Elagabal i Kristina je izabrala Nerona čime je tačno odgovorila na 8. pitanje.

Na pitanju za 32.000 kuna, Kristina je zatražila posljednjeg džokera – pitaj znalca. Za koji je roman, čiji središnji muški lik godišnje uprihodi 10.000 funti, Jane Austen prodala prava za 110 funti?  Ponuđeni odgovori bili su "Ponos i predrasude", "Mansfield Park", "Emma" i "Razum i osjećaji", a kada je Tarik postavio pitanje ni jedan znalac se nije javio. Kristina je ipak izabrala znalca. 
'
"Ne znam odgovor na pitanje. Znam da je Jane Austen napisala 'Ponos i predrasude' i 'Razum i osjećaji'“, kazao je znalac.

Kristina je nakon toga odustala od odgovora na 10. pitanje i kući otišla sa 16.000 kuna (4.000 KM op. "SB"). Nakon odustajanja, pojasnila je da bi izabrala „Ponos i predrasude“ što bi bio i tačan odgovor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...