"NEPROMIŠLJENOST PUTINOVOG RATA": Jens Stoltenberg govorio o napadu na najveću nuklearku na svijetu

U Briselu će danas biti održan sastanak grupe G7, Vijeća za vanjske poslove Evropske unije, NATO-a te drugih partnera.

  • Svijet

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 0

Uoči diplomatskih sastanaka u Briselu generalni sekretar NATO-a Jens Stontenberg rekao je da napadi Rusije na nuklearnu elektranu u Zaporožju - najveću u Evropi - ističu "nepromišljenost" rata Vladimira Putina.

"Osuđujemo napade na civile, a preko noći smo vidjeli i izvještaje o napadima na nuklearnu elektranu. Ovo samo pokazuje nepromišljenost ovog rata i važnost njegovog okončanja. I važnost toga da Rusija povuče sve svoje trupe i da se u dobroj vjeri uključi u diplomatske napore", poručio je Stoltenberg.

U Briselu će danas biti održan sastanak grupe G7, Vijeća za vanjske poslove Evropske unije, NATO-a te drugih partnera.

Podsjećamo, Rusija je tokom protekle noći prvo granatirala, potom i zapalila prostorije u blizini nuklearke Zaporožje, koje je kasnije i okupirala. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...