UŽAS U PAKISTANU: Bombaši samoubice se raznijeli u džamiji, najmanje 30 mrtvih i 60 ranjenih

Ubivši policajce napadači su se probili u džamiju u Pešavaru te su se raznijeli u prepunoj glavnoj dvorani, rekao je policijski dužnosnik Harun Tahid.

  • Svijet

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 1

Dvojica bombaša samoubica raznijela su se danas u džamiji u sjeverozapadnom Pakistanu pri čemu je poginulo 30 ljudi, a mnogi su ranjeni, rekli su policija i liječnici, prenose agencije.

Ubivši policajce napadači su se probili u džamiju u Pešavaru te su se raznijeli u prepunoj glavnoj dvorani, rekao je policijski dužnosnik Harun Tahid.

U najveću bolnicu u gradu Lady Reading Hospital dovezeno je najmanje 30 tijela i više od 60 ranjenih, rekao je glasnogovornik Mohamed Asim. Broj mrtvih mogao bi biti i veći, više od deset povrijeđenih ljudi u kritičnom je stanju, rekao je Asim.

Spasioci, policija i dobrovoljci pretražuju ruševine u potrazi za žrtvama, rekao je Bilal Faizi iz spasilačke službe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...