ZNAK SOLIDARNOSTI: Uposlenik aerodroma u Izraelu dočekao ruski avion držeći zastavu Ukrajine (VIDEO)

Međutim, ovo nije spriječilo neimenovanog uposlenika aerodroma da iskaže solidarnost s narodom Ukrajine.

  • Svijet

  • 05. Mar. 2022  05. Mar. 2022

  • 0

Uposlenik aerodroma Ben-Gurion u blizini Tel Aviva u Izraelu dočekao je ruski avion držeći zastavu Ukrajine, prenosi Jerusalem Post.

Iako su mnoge zemlje zatvorile svoj zračni prostor za ruske avione, Izrael to još uvijek nije učinio.  Međutim, ovo nije spriječilo neimenovanog uposlenika aerodroma da iskaže solidarnost s narodom Ukrajine.

Times of Israel je zatim naveo da je uposlenik suspendovan zbog ovog gesta.

The Guardian je objavio da je situacija između Izraela i Rusije napeta jer izraelska vlada mora "balansirati" podršku Ukrajincima u njihovoj borbi protiv ruskih vojnika, ali i truditi se da se ne zamjeri Vladimiru Putinu.

Prevelika podrška Izraela Ukrajini mogla bi navodno dovesti do indirektne odmazde preko Sirije, saveznice Putinovog režima, budući da je ruska intervencija u ratu u Siriji pomogla da se podupre režim Bashara al-Assada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...