NEBOJŠA VUKANOVIĆ OTKRIVA: "Evo zašto je Dodik ZABIO NOŽ U LEĐA Putinu..." (VIDEO)

Nigdje se više ne pominju Putin i Lavrov, čak ni čuvena ikona iz Ukrajine, nema pomoći braći Rusima, a kao kukavica napustio je sjednicu Predsjedništva BiH.

  • Politika

  • 06. Mar. 2022  06. Mar. 2022

  • 20

"Već desetak godina, gotovo pred svake izbore, Milorad Dodik je lobirao i putovao u Moskvu, Sankt Petersburg i druge ruske gradove da bi se po svaku cijenu kratko susreo sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, predstavljao u javnosti lažno kao veliki rusofil i prijatelj Rusije, kako bi se poigravao sa emocijama srpskog naroda i građana Republike Srpske. Ipak, beskrupulozni makijavelista okrenuo je ploču nakon eskalacije krize u Ukrajini, i ponovo se vraća na fabrička podešavanja daška svježine Madaleine Albright i zapada", piše na svom blogu političar Nebojša Vukanović.

Iako je nakon početka sukoba tvrdio da se na vlasti u Kijevu nalazi banda i da naoružani banditi šetaju glavnim gradom Ukrajine, da bi već sutradan, nakon telefonskog razgovora sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, posjetio Ukrajince u Prnjavoru, obećao 100.000 pomoći izbjeglicama iz Ukrajine.

Nigdje se više ne pominju Putin i Lavrov, čak ni čuvena ikona iz Ukrajine, nema pomoći braći Rusima, a kao kukavica napustio je sjednicu Predsjedništva BiH kako ne bi iznio stav niti preduzeo neki potez kojim bi se spriječilo glasanje ambasadora i diplomata iz BiH, poput Svena Alkalaja u Ujedinjenim nacijama, protiv Rusije.

Zašto Dodik nema jasan stav o Rusiji, zašto pilatovski pere ruke i zabija nož u leđa Rusiji i Putinu, iako se u njega godinama zaklinjao? Ako su Kina, Indija, Brazil pa čak i pokoreni Irak mogli biti suzdržani na glasanju i nisu glasali protiv Rusije, zašto je Dodik dozvolio Alkalaju da glasa protiv Rusije i nije postavio pitanje odgovornosti, zakazao Posebnu sjednicu Skupštine?

Da li se uplašio sankcija i kazne zapadnih sila pa se ponovo prestrojio i vratio na fabrička podešavanja, podržava otvoreno Ukrajinu i staje na stranu protivnika Rusije!? Detaljnije u videoprilogu..

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...