U SALZBURGU OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BiH: Svečanosti prisustvovao veliki broj bh. građana, Željko Komšić im se obratio videoporukom (FOTO)

Specijalni gost večeri trebao je biti predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ali se zbog iznenadnih i neodloživih obaveza u Sarajevu, prisutnima obratio putem videoporuke u kojoj je najavio svoj dolazak u Salzburg u skorije vrijeme.

  • Vijesti

  • 07. Mar. 2022  07. Mar. 2022

  • 1

U Salzburgu je održana centralna manifestacija za područje Austrije povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.

U austrijskom gradu Salzburgu sinoć je, u organizaciji bosanskohercegovačkih udruženja koja djeluju u ovom gradu, održana centralna svečanost povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine za područje cijele Austrije.
Interes za ovaj događaj bio je ogroman, pa su svečanosti prisustvovali brojni građani porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji žive i rade širom Austrije.

Zajedničku čestitku ispred zajednice bh. udruženja Salzburga svim prisutnima uputila je prof. Sedija Fetić naglasivši pri tom da je ovo jedan od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i predsjednik Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Austriji "Consilium Bosniacum" .

U nastavku večeri se gostima obratio i ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji dr. Kemal Kozarić. Uz čestitku svim Bosancima i Hercegovcima, posebno onima koji žive u R. Austriji, pohvalio je i zajednički rad udruženja u Salzburgu, te pozvao na umrežavanje bh. udruženja kako bi se ojačala bh. zajednica u R. Austriji.

Specijalni gost večeri trebao je biti predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ali se zbog iznenadnih i neodloživih obaveza u Sarajevu, prisutnima obratio putem videoporuke u kojoj je najavio svoj dolazak u Salzburg u skorije vrijeme.
Svojim prisustvom svečanost su uveličali i vojni ataše Bosne i Hercegovine u Austriji  Edin Bajramović i najbolji pitomac u klasi Ismir Bašović.

Nakon obraćanja zvanica, izveden je prigodan kulturno-umjetnički program u kome su učestvovali lokalni bh. umjetnici, koji su počast domovini odali izvođenjem recitacija i pjesama poznatih bosanskih autora.

Na samom kraju prisutni su imali priliku pogledati izložbu slika posvećenih Danu nezavisnosti BiH, koje je za ovu priliku ustupio Muzej "Alija Izetbegović" iz Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...