ČESTITKA POTPREDSJEDNICE FBiH ZA 8. MART: "Žene su širom svijeta i dalje izložene nasilju i poniženjima"

Ona navodi da su kroz historiju žene pokazale koliko su snažne, sposobne, istrajne i doprinos koji daju razvoju stabilnijeg, sigurnijeg i pravednijeg okruženja je nemjerljiv.

  • Vijesti

  • 07. Mar. 2022  07. Mar. 2022

  • 3

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Simbolično, dan u kojem se podsjeća da se u svijetu obilježava u znak sjećanja na borbu za ravnopravnost i ženska prava koja, kako je ocijenila, nažalost još nije završena jer su žene širom svijeta i dalje izložene nasilju, diskriminaciji i poniženjima.

Ona navodi da su kroz historiju žene pokazale koliko su snažne, sposobne, istrajne i doprinos koji daju razvoju stabilnijeg, sigurnijeg i pravednijeg okruženja je nemjerljiv.

"Zbog toga moramo učiniti dodatne napore kako bi afirmirali i dodatno ohrabrili žene da se intenzivnije uključe u društvene, političke, ekonomske i kulturne sfere života. Uz želju da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju, okružene svojim porodicama i prijateljima, uz obilje ljubavi i pažnje koju svakog dana zaslužujete, čestitam vam 8. mart, Međunarodni dan žena", navodi se u čestitki Melike Mahmutbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...