UPOZORENJE PENTAGONA: Ruski predsjednik Vladimir Putin u Ukrajinu je poslao gotovo sve...

Sjedinjene Države su od februara već rasporedile 12.000 vojnika u Evropi, osim onih koji su ondje već bili stacionirani.

  • Svijet

  • 08. Mar. 2022  08. Mar. 2022

  • 0

Rusija je u Ukrajinu poslala gotovo sve trupe okupljene posljednjih mjeseci na granici između dviju zemalja, procijenio je u ponedjeljak Pentagon, koji je poslao 500 dodatnih vojnika u Evropu radi jačanja sigurnosti NATO-a.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dosad je u Ukrajini rasporedio gotovo cjelokupan kontingent od više od 150.000 vojnika, rekao je u ponedjeljak visoki američki odbrambeni dužnosnik. Intenziviranjem ruskih operacija civili su sve više pogođeni, a Moskva sada nastoji "regrutirati" strane borce, uključujući Sirijce, saopćilo je američko Ministarstvo odbrane.

Trinaesti dan nakon što su počele invaziju na Ukrajinu, ruske snage su uglavnom zastale na sjeveru Kijeva i još ne kontroliraju nebo iznad Ukrajine te se sve više oslanjaju na raketne i topničke napade. Osim napretka u južnoj Ukrajini, ruske snage "nisu postigle nikakav zamjetan napredak posljednjih dana", rekao je glasnogovornik John Kirby novinarima u Washingtonu.

Dužnosnik je rekao da je Rusija ispalila više od 625 projektila na ukrajinske ciljeve.

Sjedinjene Države su od februara već rasporedile 12.000 vojnika u Evropi, osim onih koji su ondje već bili stacionirani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...