CRNADAK O SIGURNOSNOJ SITUACIJI: "Bezbjednost građana i u RS i u FBiH neće biti ugrožena u narednom periodu"

Ističe da je oko toga bilo raznih izjava te da misli da su one došle iz dva razloga.

  • Politika

  • 10. Mar. 2022  10. Mar. 2022

  • 4

Potpredsjednik PDP-a, Igor Crnadak komentarisao je sigurnosnu situaciju u našoj zemlji poručivši kako misli da "sigurnost u ovom trenutku nije ugrožena".

"Iako gledamo mogućnost prelijevanja sukoba iz Ukrajine na naše prostore, to nije izgledno. Ono što ćemo imati i što već imamo jeste vrlo oštre reperkusije ekonomske i finansijske, ali bezbjednosno ja ne očekujem da budemo ugroženi", kazao je Cranadak za Federalnu.

Ističe da je oko toga bilo raznih izjava te da misli da su one došle iz dva razloga:

"Što imamo istoriju kakvu imamo, ovdje se 90-ih vodio vrlo težak, vrlo krvav rat, a drugi razlog je što imamo objektivno jednu strukturu političku ovdje u Banjaluci koja se već godinama trudi da se nametne kao neka vrsta strukture koja sarađuje i blisko koordiniše stvari sa Moskvom. Vjerovatno iz ta dva razloga imali smo određene izjave, ali moje mišljenje je da bezbjednost građana i u Republici Srpskoj i u Federaciji neće biti ugrožena u narednom periodu", kazao je on.

Smatra da su dodatne snage EUFOR-a tu za "bolje spriječiti nego liječiti".

"Mislim da je bilo za očekivati da se iskoristi povećanje broja EUFOR-ovih vojnika u okviru onoga što je ranije odobreno i dozvoljeno i mislim da se radi o poruci, s jedne strane svima koji bi možda razmišljali o nekakvoj destabilizaciji ili pokušaju određenih incidenata, a s druge strane ponavljam da se radi o jednoj predostrožnosti, aktivnosti koja ide za tim da preduprijedi svaku eventualnu moguću bezbjednosno lošu situaciju", kazao je Cranadak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...