ŠOKANTNE TVRDNJE NEBOJŠE VUKANOVIĆA: Direktan pogodak u metu, kako SNSD i Milorad Dodik zabijaju nož u leđa Rusiji i Putinu…

"Jasno je da se Dodik plaši sankcija i reakcije svojih starih mentora i zapada, pa je resetovao politiku i vratio se na fabrička podešavanja", tvrdi Vukanović.

  • Mini market

  • 11. Mar. 2022  11. Mar. 2022

  • 5

"Činjenica da Milorad Dodik nije stavio 'veto' u Predsjedništvu BiH niti posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, nije ništa preduzeo da Sven Alkalaj, koga je poslao i stavio potpis sa bude ambasador BiH u UN-u, da se danima sastaje, tajno ili javno, sa komandantom EUFOR-a, ministricom vanjskih poslova Njemačke i ambasadorom SAD-a u BiH Murphyjem, a sutra putuje na noge Erdoganu u Tursku, govori o velikom zaokretu u spoljnoj politici, potpunom potčinjavanju politici zapadnih sila i otvorenom zabijanju noža u leđa tradicionalnim saveznicima", piše na svom blogu zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović podsjećajući na diskusiju u NSRS-u.

alt

"Da bi svoj zaokret prikrio od naroda i držao ga u zabludi njegovi čauši sponzorišu objavu kako je tobože Dodik protiv sankcija Rusiji, čime pokušava pilatovski da opere ruke. Jasno je da se Dodik plaši sankcija i reakcije svojih starih mentora i zapada, pa je resetovao politiku i vratio se na fabrička podešavanja, ne spominje Rusiju, Putina, referendume, otcjepljenje", tvrdi Vukanović.

alt

"Istovremeno se danas oglasila i kompanija MTEL koja pokušava nemušto da objasni zašto su izbacili ruske televizijske stanice iz kablovske. To je najbolji pokazatelj da je meta pogođena u centar, a uskoro objavljujem novu analizu i pozadinu zaokreta politike Milorada Dodika", piše Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...