UPOZORENJE IZ VELIKE BRITANIJE: Ako Rusi u Ukrajini upotrijebe hemijsko oružje, odgovor će biti dramatično pojačan...

"To je granica koju Rusi ne bi smjeli prijeći", kazao je britanski ministar.

  • Svijet

  • 11. Mar. 2022  11. Mar. 2022

  • 0

Britanski ministar tehnologije Chris Philp rekao je da će odgovor Rusiji biti "dramatično pojačan" ako Rusija upotrijebi hemijsko oružje u Ukrajini. "Ako to učine, to će biti zločin protiv čovječanstva. To je crta koju ruske vlasti ne bi trebale prijeći", dodao je.

"Rekao bih svakome u Rusiji koji razmišlja o ovome: nemojte prelaziti tu granicu, nemojte više nanositi bijedu i patnju ukrajinskom narodu.

Već ste pucali na civile koji bježe kroz humanitarne koridore, bombardirali ste bolnice, rodilište, ne nanosite dalje bol ukrajinskom narodu.

To će izazvati pojačan odgovor Zapada, dramatično pojačan odgovor, nema sumnje u to. Neću špekulirati o obliku u kojem će taj odgovor biti, ali to je granica koju Rusi ne bi smjeli prijeći."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...