SIMULTANKA CRISTIANA RONALDA, ZABIO TRI GOLA: Conteova ekipa dvaput se vraćala, ali bio je to Portugalčev dan...

Prvi pogodak Ronaldo je postigao snažnim udarcem s više od 20 metara u 12. minuti

  • Sport

  • 12. Mar. 2022  12. Mar. 2022

  • 1

Nogometaši Manchester Uniteda ponovno se nalaze na četvrtom mjestu tabele engleskog prvenstva nakon što su u odličnom dvoboju 29. kola na svom Old Traffordu svladali Tottenham Hotspur sa 3-2 (2-1).

Junak pobjede bio je Cristiano Ronaldo koji je postigao sva tri pogotka za United te tako poništio sve napore gostiju koji su dva puta uspijevali nadoknađivati zaostatak.

Prvi pogodak Ronaldo je postigao snažnim udarcem s više od 20 metara u 12. minuti, no Tottenham je izjednačio u 35. minuti iz kaznenog udarca kojega je izveo Kane, a nakon igranja rukom Alexa Tellesa u svom kaznenom prostoru.

Samo tri minute potom Ronaldo je vratio United u prednost uguravši loptu u mrežu iz velike blizine nakon ubacivanja Sancha. Novo poravnanje za goste stiglo je nakon autogola Maguirea u 72. minuti, on je pokušao spriječiti Reguilonovo ubacivanje za Romera i svladao De Geu. Ipak, da tri boda ostanu u Manchesteru pobrinuo se Ronaldo svojim trećim golom u 81. minuti kada je bio najviši u skoku pred gostujućim vratima i glavom svladao Llorisa.

Četvrti United sada ima 50 bodova, dva više, ali i čak četiri utakmice više od petog Arsenala dok je Tottenham sedmi sa 45 bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...