ROĐENI NA ISTI DAN: Ratni zločinac Mladić čestitao Dodiku rođendan, lider SNSD-a mu uzvratio

Dakle, na isti dan su rođeni i aktuelni član Predsjedništva i presuđeni ratni zločinac, pa je Dodik uzvratio čestitke.

  • Vijesti

  • 12. Mar. 2022  12. Mar. 2022

  • 5

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas slavi 63. rođendan, a čestitka mu je stigla i iz zatvora u Sheveningenu.

Kako je objavila Dodikova stranka SNSD, rođendan mu je čestitao Ratko Mladić, koji je osuđen u Haškom tribunalu na doživotnu robiju zbog ratnih zločina.

"General Mladić čestitao je danas rođendan predsjedniku Dodiku!

Predsjednik je generalu uzvratio čestitke i poželio mu sve najbolje s obzirom na to da su obojica rođeni na današnji dan!", napisali su na Twitteru iz SNSD-a.

Dakle, na isti dan su rođeni i aktuelni član Predsjedništva i presuđeni ratni zločinac pa je Dodik uzvratio čestitke.

Podsjetimo, Mladića je Haški tribunal prvostepenom presudom proglasio krivim za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. Osuđen je na doživotni zatvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...