NENAD ČANAK UVJEREN: "Dodik će sa šest ruku biti za NATO, samo da se ne diraju njegove pokradene pare" (VIDEO)

"Srbija i Crna Gora služe da se potpali vatra i da se Evropa okrene Balkanu", napominje Čanak

  • Regija

  • 12. Mar. 2022  12. Mar. 2022

  • 4

"Ako Putin ne slomi Ukrajinu, mora se ubiti! Ako je slomi, a NATO ništa ne uradi, onda će to biti konflikt u srcu Evrope, to će biti novi Černobil! Putin se nalijepio na priču o Sovjetskom Savezu i Carskoj Rusiji", poručio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak večeras u Vijesniku Face TV.

"Ukrajina jedinstvenija nego ikada, Zapad jedinstveniji nego ikada, a Rusija omraženija nego ikada! Evropa je strašno kriva! Srbija i Crna Gora služe da se potpali vatra i da se Evropa okrene Balkanu! Lavrov – mator čovjek, a laže! Što bi postojala BiH, Srbija ili Crna Gora koja neće služiti Rusiji?! Ili ćemo se protiv toga boriti svi zajedno ili ćemo svi zajedno propasti! Nije samo BiH, čitav region je meta Vladimira Putina! Najbrže će se tu suprotstaviti Kosovo, jer će hitno biti primljeno u NATO! Srbija i RS su predviđene da budu Putinovi nepotopljivi nosači aviona kojima će da prijeti! U slučaju konflikta NATO-a i Rusije i u Beogradu i u Sarajevu smo mete", poručio je Čanak.

Dodaje da Vučić mora balansirati između dvije zaraćene strane!

"Bližimo se trenutku kada će se morati odlučiti - ili prosperitet sa Evropom ili propast s Rusijom! Vučić nema kud! Vučić će biti pametan da se ne kači za brod koji tone! Putin je brod koji tone! Dodik se preigrao! Dodik je prevarant! Dodik će sa šest ruku biti za NATO, samo da se ne diraju njegove pokradene pare! Dodik će valjati Putinu! Ko će koga prvi prodati - Putin Dodika ili Dodik Putina?! Priznanje RS-a NATO ne bi dozvolio! EU treba primiti zemlje Zapadnog Balkana u članstvo! BiH i Srbija su ostavljene na milost i nemilost ruskom i kineskom utjecaju! Evropa to ne smije dozvoliti! Pozivanje rezervista u Srbiji nije priprema za bilo šta, ne postoji spremnost za učestvovanje u ratu! Ti što najviše vole da ratuju su paravojne jedinice, fašisti, navijači! To su “teretana ratnici”, koji izađu iz teretane pa bi da se biju! U oktobru će biti izbora ako bude oktobra, kaže Čanak.

Ističe da ova kriza može otjerati planetu u propast, u tačku poslije koje nema povratka! Sada su rukavice skinute - vidi se ko je ko, šta je šta!

"Nema sukoba, ovo je brutalna agresija i pokušaj okupacije! Rusija je mafijaški i autokratski organizovana paradržava! Ukrajina i Rusija su u sukobu oko Ukrajine! Kada je čovjek dugo na vlasti okruže ga ulizice i ljige koje od toga profitiraju! Putin je počeo da vjeruje onome što pričaju ljudi oko njega! Takva lupetanja su bila i u Srbiji! Putin se nalijepio na priču o Sovjetskom Savezu i Carskoj Rusiji! Šejtan koji je ovo Putinu šapnuo na uho su obavještajne službe! Ruska vojska nije jaka kako se mislio! Pare su iscurile u jahte koje sada jure po okeanima da ih zaplijene! Loše je napadanje ruskih sportista i umjetnika! Nije ovo nikakav loš put Putina, nego okupacija! Evropa je strašno kriva! Odgovorni su jer nisu reagovali na ranije napade! Isto su govorili o Miloševiću kao o Putinu! Putinu je jedino stalo do Krima! Krim neće dati! Zapalit će vatru na Balkanu, pa će kazati: “Evo vam Balkan, meni dajte Krim”, naveo je Čanak.

"Šta znači poništavanje Crnogoraca u Crnoj Gori ili Bošnjaka u BiH?! Znači isto ono što znači poništavanje Ukrajinaca u Ukrajini! Nacionalne države danas su ostatak prošlosti sa kojim se mora raskrstiti! Tužno i ružno je gledati Lavrova - mator čovjek, a laže! Lavrov priča ono što mu je naređeno! Što bi postojala planeta ako ne postoji Rusija kojom vlada Putin?! Što bi postojala BiH, Srbija ili Crna Gora koja neće služiti Rusiji?! Ili ćemo se protiv toga boriti svi zajedno ili ćemo svi zajedno propasti! Nije samo BiH, čitav region je meta Vladimira Putina! Najbrže će se tu suprotstaviti Kosovo, jer će hitno biti primljeno u NATO! Isto tako je hitno primljena Crna Gora!", poručio je prvi čovjek LSV.

Glasanje u UN-u, je kako kaže, pokazalo kakva će Vučićeva odluka biti!

"Sve ovo je došlo u nezgodno vrijeme za Vučića! Sada ne smije da da nijednu konačnu definiciju zbog biračkog tijela! Zahlađenje s Rusijom će dovesti do tenzija, ali bi zahlađenje odnosa sa Zapadom dovelo do sloma! Pokušavajući da istjera veliku ulogu u historiji Dodik se previše oslonio na Rusiju! Dodik mislio da će Rusija braniti RS, kao što brani Kosovo! Rusija brani Kosovo samo zato što je Kosovo prepreka Srbije na putu ka EU! To je direktna sabotaža EU puta! Sramota je što ima stranih vojnika na teritoriji bivše Jugoslavije! To je dokaz da rat nije završen! S druge strane, bolje da su Evropske snage tu, nego da nisu, iako smo vidjeli u Srebrenici da to nije neka garancija! BiH prolazi kroz osjetljiv period, ali će iz njega izaći mirna i cjelovita! Putin je mogao da prizna Donjeck i Lugansk jer se s njima graniči! Sa RS-om se ne graniči! Da je letjelica koja je pala ruska, zašto bi Rusi unaprijed pokazivali da nešto mogu! Isto to važi i za Ukrajinu! Mislim da je u pitanju greška koja je pokazala da nas se sve zajedno tiče šta se dešava u Ukrajini! Niko nije pošteđen! Ne razumijem briselsku birokratiju! EU je mirovni projekat! Mora se napraviti jasna diplomatska akcija! Sve zemlje Zapadnog Balkana to trebaju uraditi zajedno! Dok su ove zemlje napolju podložne su raznim utjecajima! NATO članstvo će biti teže", poručuje Čanak.

U Srbiji će, kako kaže, to ići teško!

"Priče “nas je NATO bombardovao 1999.” su priče za malu djecu! Evropa nije naučila dovoljno! Mislili su da će ih NATO braniti! BiH ne može biti drugačija, nego građanska država! U trenutku potpisivanja Dejtona je bilo ključno prekinuti ubijanje! Ključna greška je što niko nije kriv za to što se desilo! Ne može biti da niko nije kriv! Milošević nije jedini kriv, ali je najveći krivac, jer je bio najiskvareniji! Ako dozvolimo da nam nacionalno bude iznad ljudskog, mi smo saučesnici u zločinima! Milošević je bio početak svega toga! U Beogradu niko nije gledao na dešavanja na Kosovu, jer koga briga kad se ubijaju Šiptari?! Pozivanje rezervista u Srbiji nije priprema za bilo šta, jer u Srbiji ne postoji spremnost za učestvovanje u ratu! Ti što najviše vole da ratuju su paravojne jedinice, fašisti, navijači! To su “teretana ratnici”, koji izađu iz teretane pa bi da se biju! Oni su išli da brane Kosovo, pa su ih vratili jer nisu imali COVID potvrde! Oni su bruka za fašizam! Najviše što mogu je iživljavanje u mračnoj ulici", ističe Čanak

Dodaje da će u oktobru biti izbora u BiH ako bude oktobra!

"Putin je toliko grešaka napravio, da me ne bi iznenadilo da ga “nalude” na nove greške! Naravno da Putin neće zaustaviti invaziju! Rat počinješ kad god hoćeš, ali završavaš kad možeš! Putin je pokrenuo mašineriju koja će i njega pojesti na kraju! Ako sada stane, nije ostvario cilj, dakle izgubio je rat! Pokazalo bi se da je slabić, loš vođa i da mora otići! On sada mora ići na što više! Putin mora da slomi Ukrajinu kako zna i umije! Ako je ne slomi mora da se ubije! Ako je slomi, a NATO ništa ne uradi, onda će to biti konflikt u srcu Evrope, to će biti novi Černobil! Svijet nikada neće dočekati pravi mir i pravdu! Naučio sam da samo ako postoji državnička spremnost da se zemlja vodi principima, a ne interesima, onda se može negdje stići! Najsvjetliji primjer za to je Milo Đukanović, zaključio je Čanak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...