PRIPREMA ZA RAT ILI NEŠTO DRUGO: Vlada Kantona Sarajevo zahtjeva od upravitelja da osposobe atomska skloništa i učine ih funkcionalnim

Ministar Enver Hadžiahmetović početkom mjeseca marta uputio je dopis svim upraviteljima u KS.

  • Društvo

  • 13. Mar. 2022  13. Mar. 2022

  • 2

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović početkom mjeseca marta uputio je dopis svim upraviteljima u KS da zajedničke dijelove zgrada koji bi se mogli koristiti kao sklonište dovedu u funkcionalno stanje.

Dopis je upućen na adrese sedam upravitelja u KS: Epismontu, Fidges-upravitelju, Hetigu, Hidromontaži, Jobingu, Metal-Exportu i Oki upravitelju, piše poslovni portal Akta.ba.

"S obzirom na novonastalu situaciju u Evropi, potrebno je da obavijestite etažne vlasnike da zajedničke dijelove zgrade, koji bi se u slučaju potrebe mogli koristiti za sklonište, dovedu u funkcionalno stanje", navodi se u dopisu ministra.

Također je zatražena i kontinuirana saradnja s Civilnom zaštitom KS.

Ministarstvo je zatražilo i od upravitelja da obavijeste stanare o prethodnom zahtjevu što prije.

Razlog za stavljanje zajedničkih prostorija u funkciju su trenutna dešavanja u svijetu te rat u Ukrajini.

alt

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...