RADOVAN KOVAČEVIĆ HVALI JELENU TRIVIĆ: "Drago nam je da je i ona podržala stavove Milorada Dodika o Ukrajini"

"Ono što nam je zanimljivo što možemo reći da nam je drago jeste da je Jelena Trivić podržala stav Milorada Dodika i SNSD-a da Republika Srpska i BiH u ovoj situaciji treba da budu neutralni za razliku od njenog kolege, potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka koji jasno kaže da treba stati na stranu onih koji su otvoreno protiv Ruske Federacije i ruskog naroda", istakao je Kovačević.

  • Politika

  • 13. Mar. 2022  13. Mar. 2022

  • 9

Posao državnika jeste da razgovara sa svim relevantnim političkim akterima i to je nešto što, očigledno, Jelena Trivić ne razumije i čemu nije dorasla, izjavio je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Ono što je isto tako posao državnika, dodao je Kovačević, jeste da na svakom mjestu, što Milorad Dodik jeste uradio, jasno iznosite stavove građana i države koju predstavljate.

"Milorad Dodik je generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu jasno iznio stavove Republike Srpske, njenih građana i njenih institucija o tome da RS neće dozvoliti da BiH postane članica NATO, već da će u skladu sa Programom reformi sarađivati sa NATO, kao i to da po pitanju aktuelne krize u Ukrajini, zahvaljujući stavovima Republike Srpske, BiH može biti isključivo neutralna", istakao je Kovačević za Srnu.

On je podsjetio da je Milorad Dodik, koji je učestvovao na Diplomatskom forumu u Antaliji i gdje se, između ostalog, pored brojnih državnika sastao i sa Stoltenbergom, više puta jasno naglasio da je stav Republike Srpske da je neutralna po pitanju situacije u Ukrajini, da poštuje njen suverenitet, kao što poštuje suverenitet svih zemalja članica UN, ali da nikada neće pristati na to da BiH uvede sankcije Ruskoj Federaciji.

"Ono što nam je zanimljivo što možemo reći da nam je drago jeste da je Jelena Trivić podržala stav Milorada Dodika i SNSD-a da Republika Srpska i BiH u ovoj situaciji treba da budu neutralni za razliku od njenog kolege, potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka koji jasno kaže da treba stati na stranu onih koji su otvoreno protiv Ruske Federacije i ruskog naroda. Dok god je tu Milorad Dodik i dok je tu SNSD, Republika Srpska tako nešto neće uraditi", istakao je Kovačević.

"Fabrička podešavanja"

Podsjetimo, Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a, na skupu "Razgovor sa građanima" u Rogatici izjavila je kako se Milorad Dodik “vratio na fabrička podešavanja”.

"Do prije nekoliko dana od vlasti imali smo jednu politiku – pred svake izbore odlazak u Moskvu i slikanje sa Putinom, da bi od juče imali drugu priču: srdačni razgovori i rukovanja s generalnim sekretarom NATO pakta, odnosno vraćanje Milorada Dodika na fabrička podešavanja. Jedan dan se izričito zalagati za jedno, a drugi dan za drugo, politika je bez glave i repa. U ukrajinskoj krizi mi moramo gledati kako što više da ostanemo po strani i što više se zaštitimo u ekonomskom smislu. Na zemlju kojoj je vlast uništila i robne rezerve, koja nema apsolutno ništa, svaki poremećaj ostavlja duboke posljedice", rekla je Trivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...