ŽUSTRA REAKCIJA ZUKANA HELEZA: "Pozivam OSA-u i Graničnu policiju BiH da zabrane nenajavljen ulazak..."

"Puna podrška državnim agencijama koje štite suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine“, naveo je Helez.

  • Politika

  • 14. Mar. 2022  14. Mar. 2022

  • 6

Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a BiH, smatra kako smo mogli konačno vidjeti da državne službe i agencije Bosne i Hercegovine funkcioniraju punim kapacitetom.

„Na osnovu podataka Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Granična policija BiH je zabranila ulazak u BiH Milošu Koviću, profesoru historije iz Srbije.

Miloš Ković je prononsirani nacionalista i šovinista koji, kad god dođe u Bosnu i Hercegovinu, širi međunacionalnu i vjersku mržnju. Ković je poznat po stavu da treba ujediniti Srbiju i Republiku Srpsku i dio je tima koji je pokušao u Haagu odbraniti ratnog zločinca Ratka Mladića.

Želim da čestitam pripdnicima OSA-e i Granične policije na zabrani ulaska kvazinaučnika, šoviniste i mrzitelja Bosne i Hercegovine.

Posebno ih pozivam da zabrane nenajavljen ulazak političarima iz susjednih zemalja koji nelegalno vršljaju po dijelovima BiH, te unose i šire međunacionalnu netrpeljivost i truju već dobro zatrovani politički prostor u BiH.

Svjedoci smo posjete Bosni i Hercegovini različitih političkih šarlatana poput Vulina, Milanovića i Dačića, koji ne kriju da žele raspad Bosne i Hercegovine. Nama u BiH je dosta 'naših' etnonacionalista Bakira, Mileta i Dragana koji su doveli BiH pred raspad, a njene stanovnike raselili po bijelom svijetu.

Zbog toga još jednom puna podrška državnim agencijama koje štite suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine“, naveo je Helez.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...