OŠTRE OSUDE GOVORA MITROPOLITA JOANIKIJA: Besramna besjeda klerikalnog eksponenta Putinove i velikosrpske politike...

Iz Građanske inicijative "21. maj" ocijenili su kako je govor mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija "primjer besramne besjede".

  • Regija

  • 14. Mar. 2022  14. Mar. 2022

  • 5

"Jutrošnji (jučerašnji op. "SB") govor mitropolita Joanikija, inače zastupnika državne crkve Srbije koju je Evropski parlament okvalifikovao kao instrumenta Putinove politike na Balkanu, primjer je besramne besjede. Umjesto da jasno kaže da je na Ukrajinu izvršena agresija od zločinačkog Putinovog režima i autoritarne Rusije, Joanikije je izgovarao besmislice o komunizmu, ateizmu i pravoslavlju", naglašeno je u saopćenju koje potpisuju Rade Bojović, Ljubomir Filipović i Miodrag Živković.

Joanikija su nazvali i klerikalnim eksponentom Putinove i velikosrpske politike.

"Lijući krokodilske suze za ukrajinskim narodom ovaj klerikalni eksponent Putinove i velikosrpske politike samo je još jednom otkrio svoje odavno ogoljeno anticrnogorsko i antievropsko lice. Dobra strana jutrošnjeg dvoličnog govora "blagodarnog" Joanikija je u tome što će naši zapadni saveznici sada u potpunosti razumjeti litijaško-putinovsku pobunu od prije dvije godine, kao i stvarnu ulogu i namjere SPC-a", zaključili su oni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...