ĐONLAGIĆ ODGOVORIO PLENKOVIĆU: "HDZ veseo da će završiti posao uvođenja aparthejda u izborni proces u BiH…"

Uoči Borellovog posjeta BiH, Plenković se založio za dodatne napore oko postizanja dogovora o Izbornom zakonu BiH.

  • Mini market

  • 14. Mar. 2022  14. Mar. 2022

  • 7

Generalni sekretar Demokratske fronte Dženan Đonlagić i državni parlamentarac oglasio se nakon poruke hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

„HDZ veseo da će završiti posao uvođenja aparthejda u izborni proces u BiH. Što se tiče Demokratske fronte nikada nećemo glasati u Parlamentarnoj skupštini BiH za takav model! Vidjet ćemo ko hoće?! Samo jednaka vrijednost glasa za sve građane na cijelom području države, a na to nas obavezuju i presude Evropskog suda za ljudska prava“, poručio je Đonlagić.

Podsjetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković u razgovoru s Josepom Borrellom jučer je izrazio zabrinutost zbog pada vojne letjelice. Prioritet je pojačati razmjenu informacija među članicama EU i NATO saveza za sprečavanje incidenata. Uoči njegovog posjeta BiH, založio se i za dodatne napore oko postizanja dogovora o Izbornom zakonu BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...