ĐONLAGIĆ OŠTRO ODGOVORIO PLENKOVIĆU: "Hrvatska vlast se na neprimjeren način miješa u pitanje unutrašnje politike suverene države BiH. Lobira za cementiranje..."

Premijer Hrvatske Andrej Plenković jučer se sastao s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem uoči nastavka pregovaračkog procesa u BiH.

  • Mini market

  • 15. Mar. 2022  15. Mar. 2022

  • 4

Nakon sastanka Andreja Plenkovića i Dragana Čovića u Zagrebu, oglasio se državni parlamentarac i generalni sekretar Demokratske fronte Dženan Đonlagić.

"Hrvatska vlast se na neprimjeren način miješa u pitanje unutrašnje politike suverene države BiH. Lobira za cementiranje etničke podjele. Preko etničke izborne jedinice i HDZBiH želi preuzeti dio suvereniteta BiH, na isti način kako to Srbija radi preko entiteta RS-a. Kužimo Vas", poručio je Đonlagić.

Podsjetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković jučer se sastao s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem uoči nastavka pregovaračkog procesa u BiH. Plenković je pozvao lidere političkih stranaka na hitan dogovor o Izbornom zakonu koji će osigurati ravnopravnost tri konstitutivna naroda i boljitak BiH, te poručio da je Hrvatska najsnažniji zagovornik napretka na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...